Boek: “aan de tafel van…..”

Dit boek kwam mede tot stand door verhalen en aanvullende foto’s van oud-bewoners. Door de vele vooronderzoeken m.b.t mijn Bogaars stamboom en verwanten die in de straat hebben gewoond. Kwam ik op nr 57 uit als zijnde dat Coba Bogaars verhuisd zou zijn. Dat klopte niet, Coba was nooit verhuisd had  alleen op haar huis een verdieping op laten bouwen. Dan konden er mee familieleden bij haar inwonen. Gaande weg hadden we een heel archief wat er niet toe deed. Na het plaatsen van een oproepje in de krant met het verzoek zich te melden kwam er een kleine club bij elkaar in het Buurthuis in de Bergen. Het was als vanouds meteen erg vertrouwd en erg gezellig. Zo gezellig dat er meerdere avonden volgden. Maar het leverde in eerste instantie niks aanvullends voor het boek op. Op verzoek van deze mensen kwam er een vervolg en werd er elke keer een groepsfoto gemaakt. Ook maakten we opdrachten en kregen daardoor e.e.a. in beeld en schrift. Zo konden we zelf ook e.e.a, optekenen. Vele jaren later kwamen we er achter dat er een omnummering had plaats gevonden toen de straat werd geamputeerd door het plaatsen van het Wilhelminaplein. De straat telling gebeurde toen ineens vanaf het plein.  Opgelost, was een hele puzzeltocht in archieven en Technischedienst van Eindhoven. Door een hele straat constructie op papier konden we een duidelijk overzicht maken in ons uit te geven boek in eigen beheer.

Mocht je dit boek ook willen aanschaffen kan dat bij ons . Stuur gewoon even een mailtje naar:

Deze bijdrage was gepubliceerd in Boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: