in Memoriam Bob Heiligers

Geschrokken van het bericht dat Bob Heiligers is overleden.

Bob kwam bij ons thuis al als klein manneke, sliep dan in mijn poppenwiegje in de keuken. Dan konden de moeders even lekker kletsen. Dat gebeurde regelmatig en we hebben zodoende ook later vele mooie avontuurlijke dingen mee gemaakt. Tevens met zijn broers, die allen verschillend van karakter waren. Bob het multi talent en daarbij ook het meest in zijn element werd niet altijd begrepen. Dat was nu eenmaal zo in die jaren. Hij logeerde in die tijd af en toe bij ons thuis om even weer in het ritme te komen. Zijn moeder Dientje wist dan dat hij op een goede plek was. Hij kreeg bij ons thuis weer inspiratie en maakte toen ook al veel muziek met de muzikanten die wij toen in huis hadden. Het bezorgde hem weer inspiratie om te zorgen dat de tekeningen voor de DAF kalender in die tijd op tijd af was. Zijn vader had die opdracht voor hem binnen gehaald. Hij kwam exact op de minuut van de deadline binnen. Zijn moeder en opa waren ook erg kunstzinnig. Hij had het van geen vreemde. De laatste jaren trof ik hem wel eens op straat en 2 jaar geleden hebben we elkaar gesproken in het van Abbe museum. Ik wens allen die hem na waren/zijn  heel veel sterkte toe om “Onze Bobbie” een mooie plek te geven in je eigen herinnering. Bob is en blijft een speciale persoonlijkheid. R.I.P. Annemieke Taphorn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.