Sterrenwacht Ooit & Nu

meer foto’s

Eindelijk dan toch eens een bezoek gebracht met de kinderen uit de Bergen op ontdekkingsreis, kerstvakantie activiteit. Het was er wel erg koud maar goed warm aangekleed begon ons bezoek bij heldere hemel. Geboren en getogen in Eindhoven en daar dan nog nooit in te zijn geweest komt denk ik bij meerdere voor. Ik raad toch wel aan 10-plussers of kinderen boven de 8 die al een beetje wat af weten van het sterrenstelsel etc. Bijzonder vond ik het wel evenals de kinderen en ouders die mee waren.

Historie

Op 5 februari 1935 wordt de Eindhovense Weer- en Sterrenkundige Kring opgericht. In het begin bestaat deze vereniging voornamelijk uit Philips werknemers met een interesse in weer- en sterrenkunde maar later verandert dat en ontstaat er een bredere vereniging met meer diversiteit binnen de leden. Kort na de oprichting van de EWSK groeit de ambitie voor de bouw van een eigen sterrenwacht.

 

Meer info m.b.t. de bouw van de Dr A.F. Philips, Sterrenwacht.

 

Eerste steenlegging door Prins Bernhard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.