Klooster Mariënhage

DELA neemt de fakkel over van de Augustijnen en herbestemt de oudste plek van Eindhoven onder andere tot ceremoniehuis. De kerk, de kapel en het Augustinianum (voormalig jongensinternaat en gymnasium) van het kloostercomplex Mariënhage krijgen een nieuwe functie.

meer klik een op de afbeelding .

 

1.Foto Marie?nhage uit film-1

Bron & Film klik op de afbeelding.

4 gedachten over “Klooster Mariënhage”

  1. gaat men de paters kerk ook sluiten? ik woonde met ouders broers en zusters in de tramstraat voor jaren , was op het jongens koor in de paters kerk en later misdienaar nog , zou heel jammer wezen als men dat complex gaat sluiten ,! zou d u mij wat info kunnen geven heb wat van de tv video gezien , maar kon het niet in het geheel volgen , bij voorbaat allvast heel hartelijk dank . herman Tecklenburg

    • als een oud jongens koor zanger (tje ) en misdienaar in de paters kerk ik herriner mij nog pater verhagen en pater kannegieter ! en is het nu ook de bedoeling om de paterskerk zelf te sluiten .? kan u mij wat informatie over dat zenden ? bij voorbaat hartelijk dank herman tecklenburg

      • Herman heb je de foto link al aan geklikt? Als je de afbeelding daar aan klikt kan je het filmpje zien. Ik heb er jaren geleden eens foto’s gemaakt tijdens een Pools Paasfeest.

    • Hallo Herman. De kerk gaat niet echt sluiten maar heeft nu geen vaste kerkdiensten meer. Dit was eigenlijk al langer niet meer. Ook de St. Catharina heeft de missen toen verplaatst naar de Paterskerk. Waar wij als Bergen & Centrum bewoners nu naar de kerk moeten weet ik nog niet helemaal. Ik denk de St. Joriskerk aan de St.Jorislaan te Stratum. Ik weet momenteel niet. Kom ik op terug. Mooie dag, groeten uit Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: